Rune

Rune is een snel kaartspelletje voor twee personen. Het doel is om Zemilio op te roepen, welke zich in en andere wereld bevindt. Alleen degene die erin slaagt het meeste mana van de runenstenen te verzamelen, zal het ritueel kunnen voltooien.

Het lijkt op het oog een heel simpel spelletje. Toch komt er best nog wat tactiek bij kijken. Je zult het goede moment moeten zien te kiezen om jouw runenstenen te claimen. Ben je te laat, dan vis je achter het nest. Neem je te weinig risico door al snel te gaan verzamelen, dan levert dit op het einde van het spel maar en paar punten op.
In het doosje is tevens een kleine uitbreiding meegeleverd. Hiermee kun je het spel een beetje manipuleren door een extra rune van de door jouw gekozen kleur mee te laten tellen.
De Runes worden geclaimd door kaarten zo uit te spelen dat er een zo groot mogelijk aaneengesloten vak ontstaat van dezelfde runenstenen. Vind je het groot genoeg? Plaats dan je Rune-meester om dit vak te claimen. Uiteraard zijn er bepaalde restricties om een kaart aan te kunnen leggen. Kaarten mogen bijvoorbeeld niet volledig overlapt worden.

Wie aan het einde de meeste punten heeft verzameld, wint het spel en slaagt erin het ritueel te voltooien!


Aantal spelers: 2
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 10 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Zemilio Entertainment

Reacties

Populaire posts