Crash Test Bunnies

Crash Test Bunnies is een kaartspel voor maximum 4 spelers waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Iedereen maakt een eigen racebaan. Het doel is om zo snel mogelijk je kaarten met racende konijnen te spelen.

Tijdens het racen moet je obstakels, zoals bananenschillen proberen te ontwijken en bunny punten verzamelen. Iedereen heeft 10 kaarten in zijn kleur, waarvan de voorzijde een racewagentje toont die de richting bepaalt, links, rechts, rechtdoor of een turbokaart. Met de turbokaart kan je naar alle richtingen. Als je de kaart omdraait heb je het verrassingseffect en weet je pas hoe de racebaan volgt en of er hindernissen of munten op de weg liggen. Je zal dus snel een kaart moeten spelen die past met de racebaan. Je speelt de eerste richtingskaart en van zodra je die gekozen hebt draai je deze kaart om en zie je hoe de weg zicht vormt. Je zoekt vervolgens uit je hand een richtingskaart die hier op past en alvorens deze neer te leggen op de eerste kaart draai je deze ook weer om en zoek je een nieuwe richtingskaart, enz.



Van zodra een speler alle kaarten gespeeld heeft is de race afgelopen en wordt er gekeken wie een feilloos parcours gereden heeft. Om na te gaan of de race geslaagd is neem je de hele stapel kaarten en draait deze om, één voor één worden de kaarten aangelegd en wordt het parcours gevormd. Tijdens deze replay wordt er ook gekeken of je munten verdiend hebt en of je de hindernissen hebt kunnen ontwijken. Wie na 3 races de meeste munten heeft is de winner. Na het spelen van dit spel ben je door opwinding even uit je lood geslagen en lijkt het net of je zelf uit de racewagen bent gestapt. Laat de race starten, succes en rijdt ongeval vrij.

Dit spel werd geschonken door Moses Verlag en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts