Menara: Rituals & Ruins

Vandaag presenteren we jullie meteen de uitbreiding die dit jaar is verschenen voor Menara. In de doos zitten verschillende uitbreidingen, die zowel tezamen als los van elkander te spelen zijn.

Zo zijn er nieuwe tempelvloeren te vinden in de doos. Deze tempelvloeren hebben hun eigen plaatsingsregels die verschillen van die van het basisspel.

Ook zijn er twee gouden zuilen in de doos te vinden. Deze zuilen zijn iets korter dan de overige zuilen en mogen op eender welke kleur geplaatst worden. Beperking is dat de gouden zuilen nimmer een tempelvloer mogen dragen.

De ritueel kaarten veranderen de regels van het basisspel. Van de 13 ritueelkaarten die in de doos zitten, wordt er één gedurende het spel gebruikt.

De tranen van de goden. Deze 12 juwelen dienen op de nieuwe tempelvloeren geplaatst te worden. Ieder juweel dat niet geplaatst is, zorgt ervoor dat de te bouwen tempel één verdieping hoger dient te worden.

Omdat deze uitbreiding naar hartenlust zijn te combineren, zijn er vele keuzemogelijkheden. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben de makers van dit spel voorzien in een tiental scenario's die verschillende uitbreidingen combineren.

Met deze uitbreiding zal het voltooien van de tempel een nog grotere uitdaging zijn.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Het basisspel Menara is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Dit spel werd geschonken door Zoch Verlag en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts