Chaotic Studio

De ondertitel van Chaotic Studios klinkt al veelbelovend, namelijk: To amuse and be amused by a series of chaotic drawings. Als dat maar goed afloopt, want de inleidende tekst klinkt ook al onheilspellend: in de tekenstudio The Chaotic studio is het zoals gewoonlijk een drukte van jewelste: tekenaars lopen met hun tekeningen kriskras door elkaar zodat de tekenfilm in productie zo snel mogelijk afgewerkt kan worden. 

Het gelijknamige spel is een tekenspel dat de spelers uitdaagt op het gebied van beeldsegmentatie en deductie. Afhankelijk van het gekozen onderwerp moet elke speler een specifieke tekening in drie delen voorbereiden op drie afzonderlijke transparante kaarten. Vervolgens proberen andere spelers te raden wat het onderwerp is wanneer een van de drie delen wordt onthuld en de andere twee worden weergegeven in een mix met andere tekeningen die verspreid over de tafel liggen! Hoe langer het duurt voordat iemand het onderwerp correct heeft, hoe meer overwinningspunten de actieve speler scoort. Raadt niemand het juist, dan krijgt de actieve speler helemaal niets ! 

Elke speler krijgt 3 semi-transparante tekenborden (A1, A2 en A3). Elke beurt trekt elke speler een onderwerpenkaart (dubbelzijdig, met steeds 5 onderwerpen op elke zijde) en spreken de spelers samen een getal van 1-5 af (hierna kiezen de spelers individueel welke van de 2 overeenkomstige onderwerpen ze gaan tekenen, steeds in drie delen verspreid over hun drie bordjes). Hierna bepaalt de actieve speler welk (A1, A2 of A3) bordje de spelers voor zich houden, door een nieuwe onderwerpenkaart te nemen en te kijken welke scene (A1, A2 of A3) in de rechterbovenhoek staat. 

Als alle "niet overeenkomstige" tekeningen in het midden van de tafel liggen kan de raadfase beginnen. Hierbij draait de actieve speler de zandloper en zijn tekenbord om, en proberen de andere spelers te raden welke twee andere spelborden zijn tekening compleet maken. Dit door de tekendelen te beschrijven, niet aan te wijzen en al zeker niet aan te raken. 

Geraakt niemand er zo wijs uit dat er geen correcte gok volgt? Dan mag de actieve speler de tip vermelden die onderaan zijn codewoordenkaartje staat en wordt de zandloper een tweede en laatste keer omgedraaid. Hoeveel punten welke speler scoort hangt van het moment van de juiste gok af. Het spel eindigt na twee spelrondes (elke speler is twee keer actieve speler geweest). 

Een leuk tekenspelletje-met-een-twist in een leuke setting met mooi uitgewerkt artwork, dat is een rondje Chaotic Studio. En het is best een uitdaging; een driedelige tekening van een vlinder, kano, of citroen zal nog net lukken, maar de Taj Mahal, Einstein of The Lords of the Rings is al andere koek. Test vooral zelf uit hoever je 'tekenen in delen'-vaardigheden staan ! 

Dit spel werd geschonken door Broadway Toys en kan vanaf heden gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3 - 6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten





Reacties

Populaire posts