5211

We hebben het hier niet over de postcode van Den Bosch, maar over een nieuw kaartspel van Plan B Games, met toch wel een unieke manier van punten scoren.


De stapel kaarten bestaan uit kaarten met de getallen 1 tot en met 6, in 5 verschillende kleuren en ... tja, vrij abstracte vormen. De spelers beginnen het spel met 5 kaarten op hun hand, en spelen 2 kaarten gedekt op de tafel. Daarna  draaien ze deze kaarten allemaal tegelijkertijd open. De spelers vullen dan hun handkaarten terug aan, en herhalen deze procedure tot 2 maal toe, maar dan met slechts 1 kaart.


De kaarten waarvan er de meeste kleuren zijn zullen punten opleveren, tenzij er teveel aanwezig zijn. In dat geval telt die kleur helemaal niet meer mee, en zal de kleur waarvan er het 2de meeste kaarten op tafel liggen punten scoren. In geval van een gelijke stand, tellen beiden kleuren niet meer mee. Deze rondjes van kaarten spelen zal zich herhalen totdat de stapel kaarten op is. De speler met de meeste punten is dan de winnaar. 5211 is eigenlijk een herwerkte versie van het spel '5 colors'.


Dit spel werd geschonken door Plan B Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
5211 is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts