Anomaly

Vorig jaar leerden we Starling Games kennen met een knal : Everdell was een shot in de roos, zowel op grafisch vlak als op spelervaring. Dit jaar was Starling Games terug aanwezig op de spellenbeurs met maar liefst 3 uitbreidingen voor Everdell, én een compleet nieuw spel : Anomaly. We zijn benieuwd.


In Anomaly vechten 3 jonge studenten voor hun leven tegen een onbekend iets. Het creatuur - als je dit tenminste zo kan noemen - lijkt wel bij te leren en te evolueren om de studenten een stapje voor te zijn. Het is nu aan de studenten om het op te sporen en het te vernietigen, voordat dit 'ding' hen eerst vindt en hetzelfde van plan is.


Anomaly is een spel waarbij in het geheim bewogen gaat worden, waarbij deductie gebruikt gaat moeten worden, maar dat ook niet vies is van een beetje vechten. De spelers worden opgedeeld in 2 teams. Eén speler zal spelen als de Anomaly, de andere spelers als studenten. Het doel van elk team is het andere team te elimineren door hun levensvoorraad leeg te krijgen. De studenten delen onder mekaar een gezamenlijke levensvoorraad. Zowel de studenten als de Anomaly zullen in het geheim, dus achter een scherm, hun bewegingen kiezen, zodat het moeilijk zal zijn om te weten waar de andere spelers zitten. De studenten trachten hun locatie naar mekaar te communiceren aan de hand van locatie hint kaarten. De Anomaly zal op zijn beurt dan weer die kaarten gebruiken om af te leiden waar de studenten kunnen zitten.


Het nadeel van de Anomaly is dat deze voedsel nodig heeft om in leven te blijven. Zowel brandstof als studenten staan hier op het menu. De studenten werken dan ook samen om de brandstofvoorraad te vernietigen aan de hand van geïmproviseerde wapens. Zij hebben kaarten ter beschikking die de mogelijkheid bieden om aanvallen uit te voeren of andere acties te doen. Maar als ze één van deze acties gebruiken, moeten ze die kaart aan de Anomaly geven. Deze krijgt door deze kaart dan weer zelf nieuwe krachten zoals bijvoorbeeld een teleportatie. Als de Anomaly genoeg kaarten krijgt, kan deze evolueren en zelfs nog krachtigere eigenschappen ontwikkelen. Het spel is ten einde als de levensvoorraad voor één van beiden partijen leeg is.

Dit spel werd geschonken door Starling Games en is in december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts