Mau mau das brettspiel


Mau mau is misschien bij enkelen onder jullie al gekend als een kaartspel. Maar deze versie is het nieuwe bordspel.


Dit spannend legspel kan je vanaf 2 tot 4 spelers spelen. De regels zijn heel eenvoudig uitgelegd, zodat je snel kan starten.  Het doel is om al je kaarten zo snel mogelijk op het bord te leggen, en zoveel mogelijk punten te verzamelen.  Het spel eindigt in tegenstelling tot het kaartspel niet als iemand al zijn kaarten gespeeld heeft, het spel gaat door tot alle vakjes op het spelbord bedekt zijn. 

Het spel gaat als volgt: als je aan de beurt bent moet je een kaartje op het bord leggen, aangrenzend aan een ander kaartje. De kaart die je legt moet dezelfde waarde of kleur hebben als de aangrenzende kaart. Een joker mag je altijd spelen. Als je geen kaartje op het bord kan leggen, dan mag je een nieuwe kaart nemen.


Op het spelbord staan allemaal vakken, waar je de kaartjes moet leggen.  Op enkele vakken staan verschillende tekens.  Als je een kaartje legt op een vak met een sterretje dan krijg je 1 punt. Als de kaart die je op het vakje met het sterretje legt zowel de dezelfde waarde als dezelfde kleur heeft, dan krijg je 2 punten.  Er is ook een vak waarbij iedereen verplicht wordt een nieuw kaart te nemen, een vak waarbij enkel de actieve speler een kaart mag weggooien, en een speciaal vak : de toren.  De speler die een kaart op de toren legt mag een tweede kaart op de toren leggen als deze van de zelfde waarde/symbool en kleur is als de eerst gelegde kaart. Hierdoor kan deze speler 2 punten verdienen.

Als je nog 1 kaart hebt roep je “Mau”, als je je laatste kaartje van je hand op het bord legt doe je dit met de uitroep  “Mau mau”. Maar opgepast als je dit vergeet te roepen, dan ben je verplicht terug een kaartje te nemen. Naast de kaartjes met getallen zijn er ook speciale kaarten die een extra twist geven aan het spel en zo zorgen voor extra spannende touch.

Dit spel werd geschonken door Noris Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

 

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts