Rat Attack


Rat Attack is een legspel voor 2 spelers, waar elke speler in de rol kruipt van een handelaar. Je probeert in je magazijn alles zo goed mogelijk te schikken en zoveel mogelijk specerijen te stockeren. 


De goederen worden in dit spel vertegenwoordigt door tegels. Elke tegel bestaat uit drie velden met daarop specerijen voor speler 1 (rode kleur), specerijen voor speler 2 (groene kleur),  ratten in één van de spelers hun kleuren of een lege tegel. De ratten spelen in dit spel een venijnig spel. Als op het einde van een beurt er drie ratten zichtbaar zijn in jouw kleur ben je onmiddellijk verloren. Met andere woorden een rat die zichtbaar is in het speelveld van jouw kleur moet je tijdig de kop in slaan, ik bedoel bedekken.

Bij de start van het spel wordt er een open tegel klaargelegd. In dit spel probeer je om in het gezamenlijke speelveld je tegel zo te leggen, zodat je groepen kan maken van dezelfde specerijen. Per beurt leg je twee tegels. Zodra je een groep van specerijen maakt, horizontaal of verticaal wordt er gescoord. Maar pas op, je kan dus ook punten geven aan je tegenstander doordat je een groep maakt van zijn specerijen.


Om tegels te leggen zijn er regels:
Als je een tegel plaatst, moet deze grenzen aan een reeds geplaatste tegel.
Als je de tegel over een andere tegel legt, dan moet de hele tegel op het zelfde niveau rusten.
Je mag tegels die al gelegd zijn niet meer verplaatsen.
Op het einde van spel volgt er nog een eindtelling: alle zichtbare groepen worden nog eens gescoord.
Diegene met de meeste punten is de beste magazijnier. Probeer je tegenspeler te snel af te zijn, listige streken zijn toegestaan.

Dit spel werd geschonken door White Goblin Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Rat Attack is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts