Palastgeflüster

Kleine doosjes met veel inhoud is kort samengevat een beschrijving van de spellen van Adlung. Palastgeflüster of Palace Whisperings (gefluister in het paleis) is niet anders dan dat.


Het doel van het spel is om als eerst 6 verschillende kaarten uit te spelen. Bij het begin krijgt elke speler 2 kaarten om de punten bij te houden. De karakterkaarten worden samen met neutrale kaarten geschud, en elke speler krijgt er 6 op hand. De stapel met koningskaarten komen gedekt op de tafel in het midden te liggen.De startspeler kiest een kaart uit zijn hand en legt deze voor zich open op de tafel. Dan moet deze speler de bijbehorende actie uitvoeren. De kleur van deze gespeelde kaart zal bepalen wie de volgende speler is. Mocht het een neutrale kaart zijn, dan komt de speler met de minste kaarten op tafel aan beurt. Zodra een speler een karakter moet spelen dat al op tafel voor hem of haar ligt, of als iemand een 6de verschillende karakterkaart kan spelen, is de ronde ten einde.De verschillende karakters en hun bijbehorende acties zijn :
* Maarschalk : draai een koningskaart open.
* Schatmeester : laat al je kaarten aan de rest zien.
* Hofnar : geen effect tenzij je deze niet mocht spelen van de koning, en dan lig je direct uit deze ronde.
* Wachter : neem een eigen kaart terug op hand.
* Ober : wissel 2 kaarten die op de tafel liggen van plaats.
* Tovenaar : wissel handkaarten met een andere speler.
* Meid : leg een handkaart af en trek een nieuwe kaart van de stapel.De koningskaart die in het midden van de tafel open ligt, is het karakter dat zijn actie niet mag uitvoeren. De winnaar van een ronde krijgt 1 punt, tenzij er iemand zich aan speelt, dan krijgen alle anderen 1 punt. Afhankelijk van het aantal spelers zal er gestreden worden om ter eerste 4,5 of 6 punten te halen.

Dit spel werd geschonken door Adlung spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts