quirrly

We bekijken nog een ander spel van Adlung Spiele vandaag, en ook deze zit in een klein compact doosje. De naam is Quirrly (met dubbele 'r'.)  In het doosje vinden we 65 kaarten in 5 kleuren en met 5 symbolen, genummerd van 1 tot en met 13.


Uw taak is om alle kaarten te vinden met de kleur en het symbool in de juiste volgorde.
De kaarten worden zodanig verdeeld dat voor elke speler 2 stapels komen te liggen. Zodra het spel van start gaat mogen de spelers tegelijkertijd 1, maar dan ook maar 1 stapel grijpen, eender waar op tafel, en daar doorheen snuffelen om de eerste kaart te zoeken. Slaag je er in om die kaart te vinden, leg je deze gedekt voor je op de tafel. De rest van de stapel - of je er nu een kaart uitgehaald had of niet - komt terug te liggen op zijn oorspronkelijke positie. Die speler mag dan een andere stapel grabbelen en op zoek gaan naar zijn 2de kaart - of nog steeds naar de eerste kaart als hij in de eerste stapel niets gevonden had.


De kunst bestaat eruit om te proberen te memoriseren waar welke kaarten zitten, zodat je niet te lang moet twijfelen over welke stapel je nodig hebt om een volgende kaart in de serie te vinden. De speler die als eerst zijn serie compleet heeft is de winnaar. Mocht er een fout in de serie van deze snelste speler zitten, wint de speler met de meeste juiste kaarten.

Dit spel werd geschonken door Adlung Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts