504

In een verre toekomst kunnen wetenschappers kleine alternatieve clonen van de Aarde maken. Ondertussen hebben ze er zo al 504 gemaakt. De wetenschappers hebben elke planeet geprogrammeerd met een unieke set van regels en wetten die de inwoners strikt moeten volgen en als levensbelangrijk moeten beschouwen.


De regels van elke planeet hebben betrekking op verkennen, verbruik, economie, militair enzoverder. Jij kan elk van deze 504 planeten bezoeken om te ondervinden hoe het is om er te leven, en daarna kan je beslissen waar het beste is om te vertoeven. Op welke wereld wil jij leven ? Ontdek ze allemaal en kies zelf. Je merkt het al, 504 is de titel van een spel dat eigenlijk 504 verschillende spellen in 1 doos bevat. Het variabel maken gebeurt aan de hand van een modulair spelreglement.


Het spel bestaat uit 9 modules :
- Oppikken en leveren
- Racen
- Privileges
- Militair
- Verkenning
- Wegen
- Meerderheden
- Produktie
- Aandelen


In elk spelletje kies je 3 verschillende modules van deze 9 beschikbare en stel ze zelf samen in een volgorde die je zelf wilt. Zo maak je je eigen nieuw spel. Een voorbeeld :
* Een racespel dat je kan uitbreiden door te verkennen, en waarbij een betere technologie je helpt om beter te racen of te ontdekken. Dat zou dan module 2 + 5 + 3 zijn.
* Een spel waarbij je wegen moet bouwen om later goederen over te vervoeren die je ergens eerst moet gaan oppikken. Dat kan module 6 + 8 + 1 zijn.
* Een oorlogsspel met een oppik en aflever economie waarbij je extra punten kunt scoren door meerderheden te behalen. Module 4 + 1 + 7.


Elk zo een samengesteld spel zal tussen de 30 en de 120 minuten duren. Een leuk weetje is dat dit spel - of beter spellen - taalonafhankelijk zijn.


Dit spel werd geschonken door 2F Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.
504 is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 min - 2 uur

Reacties

Populaire posts