Dr Eureka

Blue Orange games is één van die uitgeverijen die elke jaar maar groeien en groeien. Dat zagen we ook aan hun booth op Spiel 2015. Die was qua grootte te vergelijken met een Kosmos of Days of Wonders. En de nieuwe spellen die ze uitbrachten zijn één voor één simpel maar zeer leuk. En zijn er een paar : Dr Eureka, New York 1901, Pengoloo, Poulettes, Guess What ? en Goblette Gobblers. We brachten ze allen voor jullie mee, en de eerste die we aan jullie voorstellen is deze Dr. Eureka.



Het is een echt gekkenhuis in het laboratorium van Dr. Eureka. Hij heeft hulp nodig en alle spelers mogen mee experimenten komen uitvoeren in het labo. Alle spelers krijgen 3 doorzichtige proefbuisjes op een voetje voor zich, met in elk buisje 2 bolletjes van dezelfde kleur : groen, rood en paars. In het midden van de tafel ligt een stapel kaarten met daarop formules hoe je de bolletjes moet mengen om een product te maken. De startspeler mag als eerste zulk een kaartje open draaien en dan gaat de gekte van start.


Om ter snelste proberen alle spelers tegelijkertijd dit product te realiseren door de bolletjes identiek hetzelfde te krijgen zoals op het kaartje staat .... maar je mag de bolletjes nooit met je handen aanraken, of je mag je proefbuis nooit leeg maken op de tafel. De enige manier om de juiste combinatie te krijgen is van het ene buisje naar het ander buisje over te hevelen. Je kan daarbij kiezen om slechts 1 balletje of meerdere balletjes over te kappen. Zodra je dezelfde situatie hebt kunnen namaken als op het kaartje staat, roep je dit luidkeels en mag je het kaartje nemen. Er wordt nu onmiddellijk een volgend kaartje open gedraaid en het puzzelen gaat verder vanaf de situatie die je op dat moment had. De speler die op het einde van het spel de meeste kaartjes heeft, is de beste professor van het hele labo.


Dit spel werd geschonken door Blue Orange Games en is het spel van de maand november bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten






Reacties

Populaire posts