KUMO Hogosha

Heel lang geleden besloten de goden om de Aarde over te laten aan de mensen, en trokken zich terug naar de hemel. De goden richtten net voor hun vertrek de Wolkentempel op, een symbolische grens tussen de 2 werelden en de thuishaven van de Steen der Balans.


Toen de zon scheen vanuit de hemel en de Aarde in de fleur van haar leven was, besloten de goden om de poort naar de hemel te openen in deze tempel voor één persoon. Deze persoon zou dan de Bewaker van de Wolken worden. Wie deze persoon zou worden, zal uitgemaakt worden door een gevecht. De winnaar zal de Kumo Hogosha worden. Doorheen verschillende eeuwen bevochten waardige strijders mekaar in een roterende arena van de 4 winden waar de Steen der Balans staat. Elk jaar wordt daar een prestigieus toernooi gehouden waarbij er slechts 1 persoon de Kumo Hogosha kan worden.


Alle strijders dagen mekaar uit in een duel, waar zowel sterkte als strategie van belang is. Vandaag is het aan jou om je te bewijzen en om geschiedenis te schrijven. Klim in de roterende arena, wordt heer en meester van de steeds wijzigende situaties en omgeving, en probeer de Steen der Balans in het kamp van je tegenstander te krijgen. De speler die daar als eerste in lukt is de winnaar.


Je kan dit spel met 2 of met 4 spelen, maar wij opteerden een spel voor 2 spelers. In dat geval krijgt elke speler een eigen speelbord, met daarop 6 dobbelstenen die zijn krijgers voorstellen. Die dobbelstenen mogen beurtelings op het speelbord geplaatst of verplaatst worden. In het midden van de arena staat de steen die je moet proberen op het speelbord van de andere speler te krijgen.
Afhankelijk van het symbool van je krijger of dobbelsteen dat bovenaan staat, mag je verschillende acties uitvoeren:
- Iemand vastpakken waardoor je de tegenstander of één van je eigen krijgers een vakje verticaal of horizontaal mag verzetten.
- Werpen : je mag een andere krijger 1 tegel horizontaal of verticaal verplaatsen.
- Lopen : je mag de dobbelsteen naar een naburig vakje verplaatsen, maar enkel horizontaal of verticaal.
- Springen : je kan over een naburige strijder of over de steen springen, maar niet diagonaal.
- Blokkeren : je kan bovenop een andere strijder gaan zitten om deze te blokkeren. Deze actie is niet toegestaan in de 8 omringende tegels van de Steen der Balans. In een volgende ronde moet deze krijgen wel terug vrij komen.
- Kumo : dit is de enige actie die de steen kan laten bewegen. Je mag de steen slechts 1 vakje bewegen en daar heb je 2 aangrenzende strijders voor nodig.


Een van de verplichte bewegingen elke beurt is de arena 90 graden draaien. Zo moet je goed opletten dat als je de steen aan het bewegen bent naar de rand van de arena, dat de arena niet zo draait dat de steen bijna in jou kamp gaat terecht komen. Met 4 spelers wordt in teams gespeeld, waarbij elk teamlid 3 dobbelstenen krijgt. Eenmaal de dobbelstenen in de arena staan, mag elk teamlid met alle dobbelstenen of krijgers van zijn team spelen.


Tot slot kunnen we er nog bij vermelden dat het artwork er schitterend uitziet, en dat de speeldoos prachtig is vormgegeven: deze ziet eruit als een houten doos, heeft een magnetische sluiting en de handleidingen zitten mooi weggeborgen. Het enige minpuntje dat op te merken is dat de 2 aparte handleidingen beter als 1 boekje was voorzien.


Dit spel werd geschonken door Morning Family en is vanaf november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts