Mijn eerste Bohnanza

Mijn eerste Bohnanza (mein erstes Bohnanza) kabbelt verder op het succes van de Bohnanza-reeks, een simpel en snel kaartspel waar bonen de hoofdrol spelen.


Deze versie is zowel een introductie tot de reeks, als een kinderspel op zich, met het zelfde doel als het oorspronkelijk spel. Net zoals bij het origineel spel bevat deze versie verschillende soorten boonkaarten, waar elke boon een getal heeft om aan te duiden hoeveel ervan in het spel zijn. Er staat onderaan de kaart ook een beanometer die weergeeft hoeveel kaarten van dit type je nodig hebt om te oogsten om zo geld of punten te verzamelen. Deze versies heeft echter simpele beanometers, waarbij 4 soorten bonen enkel één wisselwaarde heeft.


Elke speler krijgt 5 kaarten, die ze in een rij zichtbaar leggen, en een bonenveld tegel die 2 plaatsen heeft voor 2 soorten van bonen. Tijdens een beurt moet een speler de eerste, meest linkse kaart planten in één van zijn velden. De speler laat dan 2 kaarten van de trekstapel zien en zal deze houden of zal deze proberen in te ruilen voor kaarten van andere spelers. Alle kaarten die geruild werden moeten geplant worden. Om de beurt te beëindigen moet de speler 3 kaarten trekken en toevoegen aan de rij van kaarten.


Zodra een speler het juiste aantal kaarten heeft in de juiste volgorde op één van zijn velden, mag deze geoogst worden door de kaarten op een aflegstapel te plaatsen en punten te pakken. Na 1 tot 3 keer door de trekstapel te zijn geweest, is het spel ten einde en wint de speler met de meeste 'talers'.
Dit spel kan als ideale opstap dienen om de meer uitdagende 'gewone' Bohnanza te spelen.

Dit spel werd geschonken door Amigo Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts