Pirates of the 7 seas

Pirates of the 7 seas is een spel van de voor ons tot enkele weken geleden onbekende 2Geeks en Igames, en is een vernieuwend, snel en competitief spel vol met gebeurtenissen in het dagelijkse leven van een piraat. Gaan plunderen, oude mappen besturen en enorme schrikwekkende piratenschepen zijn zo van die dagdagelijkse dingen die je gaat tegen komen.
Er wachten jou nieuwe avonturen, havens en vreemde rituelen. Heel af en toe moeten piraten vertrouwen hebben in andere piraten, maar je kan op elk moment een dolk in je rug krijgen.Terwijl de woeste golven op de boeg van je schip beuken, zal je doorheen de woelige oceaan moeten varen door middel van de scheepsdobbelstenen. En daarbij is het niet enkel van belang wat je dobbelt, maar ook waar de dobbelstenen op het spelbord terecht komen.

Je kan ervoor kiezen om een onafhankelijke piraat te blijven, of om toch misschien een overeenkomst te sluiten met de gouverneur, om zo een 'officiële' of 'wettelijke' piraat te worden. Je kan zelfs ten rade gaan bij een shaman om andere piraten een vloek toe te wensen, of je kan een bezoekje brengen aan de cartograaf om een map te vinden met de gekende X erop. Zeker weten dat daar een schat ligt.


In het begin van het spel kiezen de spelers een karakter waarvan ze de overeenkomstige actie willen uitvoeren. Deze plaatsen ze gedekt voor zich op tafel. Daarna mag de startspeler beginnen om deze karakters één voor één af te roepen. Als jou karakter afgeroepen wordt, draai je deze kaart open en speel je jou avontuur, je vloek of havenkaart, en iedereen zal betrokken worden. Uiteindelijk zal elk avontuur eindigen met een gigantisch gevecht op de zee, of met een vloek, of met het vinden van een nieuwe haven. De piraat die op het einde van het spel de grootste schat wist te vinden is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door 2Geeks / IGames en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts