Pelican Bay

De stand van Drei Hasen in der Abendsonne op de spelletjesbeurs in Essen viel ons op. Vooral Evy omdat ze konijntjes zag. Hun logo kwam o zo bekend voor. Toen de vrolijke meneer en oprichter van deze uitgeverij, hij leek wel op de kerstman, een uitvoerige uitleg had gegeven over hem zelf en het bedrijf, kwamen we te weten dat hij eigenlijk mee aan de wieg stond van het nu erg bekende en succesvolle 3-magier spiele. Enkele jaren geleden heeft hij zijn bedrijf laten overnemen, en nu proberen ze nog eens om bordspellen uit te brengen,  maar onder de naam Drei Hasen in der Abendsonne.


De blauwe pelikanen voelen zich evenveel op hun gemak op de zandige stranden, als in de lagunes of het tropisch regenwoud. De speler die het beste gebruik kan maken van zijn kaarten om een zo lang mogelijke leefomgeving te maken voor deze stevige gebekte vogels, terwijl je ook nog individuele gebieden voor jezelf maakt, zal dit spel winnen.


In elke beurt kan je uit 2 kaarten kiezen om de grootte van je territorium te vergroten en om zoveel mogelijk punten als je kan te verzamelen. En lukt het je om een woud, een strand of een lagune toegankelijk te maken, krijg je mogelijks nog meer punten.Het materiaal ziet er erg mooi en verzorgd uit. Je merkt dat er tijd is gestoken in het design van deze Pelican Bay.

Dit spel werd geschonken door Drei Hasen in der Abendsonne en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts