Tokaido + uitbreiding crossroads

Reizigers opgelet, Tokaido kan wel eens een spel zijn dat je weet te smaken !
Elke speler is namelijk een reiziger die over de "East sea road" reist.  Dat is één van de mooiste wegen in Japan. Terwijl je aan het reizen bent, zal je mensen ontmoeten, proeven van de verfijnde Japanse keuken, mooie souveniers verzamelen, prachtige landschappen ontdekken, tempels bezoeken en zo meer, maar op het einde van de dag, als iedereen aan het einde van de weg is gekomen, zal je de reiziger moeten zijn die de meeste indrukken heeft opgedaan.


De mogelijke actie vakjes in Tokaido liggen langsheen een lineair spoor, waarover de spelers zich bewegen om die acties uit te voeren. De speler die laatste staat op dit spoor, is steeds aan de beurt en mag verder bewegen naar een actie naar keuze, en voert dan ook deze actie uit. De keuze is dus aan de speler om traag te bewegen en veel acties te kunnen uitvoeren, of om sneller te bewegen om zo de andere spelers voor te zijn.


De actie vakjes leveren je punten op. Op bepaalde actie vakjes kan je geld verzamelen, terwijl andere vakjes de spelers de mogelijkheid geven om dat geld te spenderen om zo punten te verkrijgen. Je kan ook collecties verzamelen onderweg, die je punten op het einde kunnen opleveren. Nog andere plaatsen geven je gewoon punten om er te stoppen. Alle acties zijn dus redelijk simpel. Je zult helemaal Zen worden als je dit spel speelt, en zeker als je de mooie unieke grafische vormgeving mag aanschouwen.


De uitbreiding Crossroads laat je toe om enkele nieuwe schatten te ontdekken : Japanse kerselaren die in volle bloei zijn, luxueuze badhuizen, geluksbrengers, kalligrafie, legendarische voorwerpen maken nu ook deel uit van dit spel. Dat zal je keuzes en strategie zeker beïnvloeden.


Dit spel werd geschonken door Passport Game Studios / Funforge en is in november het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts