Jää Sulaa

We geven eerlijk toe niet te weten hoe je de naam van dit spel moet uitspreken. Hoogst waarschijnlijk zal dit door de Finse taal komen, een van de moeilijkste ter wereld.


Het spel situeert zich helemaal niet in de buurt van Finland, namelijk op de zuidelijke poolkap, op een ijsschots die door de opwarming van de Aarde aan het smelten is. De baby pinguïns op het ijs proberen hun moeder te bereiken voordat de gaten in het ijs te groot worden.

Het spelbord bestaat uit verschillende ijstegels die gedekt op de tafel komen te liggen. De spelers bewegen hun pinguïns één voor één, en trachten hun baby pinguïns naast hun eigen moeder of naast die van een andere speler zijn moeder te brengen. Elke beurt zal de actieve speler een ijstegel omdraaien en een andere verwijderen van het speelbord. Hierdoor is het mogelijk dat deze een speciale actie voor deze beurt krijgt.

Enkele van die speciale acties zijn : een extra tegel omdraaien en verwijderen, een extra beweging maken, helemaal niets, je mag een ijstegel met een pinguïn erop bewegen, beweeg een pinguïn van een tegenstander naar eender waar.


Het spel is ten einde als de laatste vrije ijstegel is omgedraaid. Nu kunnen de punten geteld worden. Je krijgt positieve punten voor elke pinguïn van je eigen kleur naast je moeder pinguïn. Je krijgt negatieve punten voor elke pinguïn van de tegenstander die naast je moeder pinguïn staat.
Een ideaal spel om de winter mee in te zetten ...

Dit spel werd geschonken door Roll D6 Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 45 minuten


Reacties

Populaire posts