Grabolo

De naam van dit spel, Grabolo, doet je misschien al een beetje vermoeden wat je zult moeten doen, namelijk grabbelen naar kaartjes !


Dit is een party spel waar snelheid en reactie je niet in de steek mag laten. Bewijs dat je de beste ogen en de snelste handen hebt. Elke spelbeurt zal er iemand twee dobbelstenen dobbelen. Daarna zullen alle spelers tegelijkertijd 'grabbelen' naar het overeenkomstig schijfje dat tussen de vele andere schijfjes op tafel ligt. Het juiste schijfje is datgene met die kleur en dat nummer, dat ook op de dobbelstenen staat. Zoals je het al merkt, geen spel om tegen dames met lange nagels te spelen, tenzij je stevige handschoenen aan hebt.
Ben je de snelste, krijg je het kaartje en komt dit gedekt voor je te liggen.
Het zou natuurlijk kunnen dat iemand de gezochte schijf in een vorige ronde al genomen heeft, en voor zich gedekt heeft liggen. Dan is het aan jou om als eerste de persoon aan te duiden die deze schijf heeft. De enige manier om schijfjes van je tegenstanders te stelen.  Je kan Grabolo best definiëren als een luchtig tussendoortje in de stijl van Jungle Speed.

De persoon die de meeste kaartjes weet te bemachtigen is de winnaar.
Dit spel werd geschonken door Stragoo Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts