Beeren klau'n mit Schnabelgrün

Nee, dit is geen frituursnack, maar het nieuwste spel van Noris Spiele. Deze zwarte raaf met groene bek houdt erg veel van blauwe bosbessen. Hij vliegt rond en probeert er zo veel mogelijk op te eten.


Om het spel te starten plaats je de weiland tegels in een cirkel. Aan de achterkant kan je vijvers vinden. Verdeel de blauwe bessen willekeurig op deze tegels, met een maximum van 3 bessen per weiland. Raaf Schnabelgrün start ook op één van de weilanden. De actieve speler trekt een kaart die de afstand dat de raaf gaat vliegen zal bepalen. Deze zal steeds 1,2 of 3 zijn. Deze speler mag dan de bessen nemen van het weiland waar de raaf gestopt is. Liggen daar geen bessen, dan zal de tegel omgedraaid worden.


Zodra dat de raaf op een vijver tegel komt, moet de actieve speler 2 bessen op die tegel leggen om de raaf te helpen om niet kopje onder te gaan. Bepaalde kaarten laten het ook toe om een bes te stelen van de andere spelers.

Het spel is ten einde zodra een speler geen bessen meer heeft. De speler die dan de meeste bessen wist te verzamelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Noris Spiele en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts