The Hot War: Battle for Oil

Uitgeverij Zvezda uit Rusland was voor Het Geel Pionneke nog een onbekende uitgever van bordspellen, tot op de beurs Spiel 2013. We hebben enkele van hun spellen leren kennen, die voornamelijk uit oorlogsspellen bestaan. Om ze ook bij het Vlaamse volk een beetje bekendheid te geven, mogen we jullie deze The Hot War : Battle for Oil voorstellen.


Het spel speelt zich af in 1990, ergens in het Oosten van Arabië, namelijk de Persische Golf. Er zal gevochten worden met als inzet de controle over de werelds grootste olie reserves.
De miniatuurtjes in dit spel zijn gebaseerd op Konstantin Krivenko's uniek war gaming system 'Art of Tactic'. Ken je dit niet ? Wees gerust, wij ook niet. Jij bent de leider van een moderne legerunit, die gebruik maken van de laatste nieuwe technologische snufjes. Deze starter set heeft alles wat je nodig hebt om een eerste gewapend conflict tussen de Soviet en de Amerikanen te houden. Elke macht krijgt 7 eenheden : 3 gemotoriseerde infanterie, 2 APC's, 1 tank (al dan niet van Lt. Gruber - zie Allo Allo) en 1 helicopter. De gemotoriseerde infanterie kan je verder aanpassen met machine geweren, anti tank raketten en luchtafweer systemen.


Voor elk gevecht moeten de 2 commandants bepalen waar ze hun eenheden zetten : verspreiden of samen sterk ? Elk unit heeft een eigen gelamineerde kaart. Daarop staan alle informatie dat de commandant nodig heeft om ze te gebruiken op het speelbord. Je kan zelfs op deze kaarten schrijven, want alles is afwisbaar. 

Dit spel speel je niet in beurten, je speelt tegelijkertijd door samen je orders in het geheim te kiezen, en ze samen uit te voeren. Ben jij klaar voor een potje oorlog tegen je vrienden te spelen ?

Dit spel werd geschonken door Zvezda en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2+
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 90 minuten


Reacties

Populaire posts