Rockwell

En we krijgen niet genoeg van mijn spelletjes deze maand. Naast Coal & Baron hebben we ook deze Rockwell voor jullie in petto.

Elke speler representeert een ontginningsbedrijf, die in de aardkloot zit te boren om grondstoffen naar boven te halen. Maar het boren vraagt regelmatig de hulp van de andere spelers, zelfs tegen uw goesting in. Iedereen zal daarom 4 boren bewegen langsheen de planeet om met succes zijn mijnen uit te baten en een maximum aan grondstoffen te vinden. Punten verzamel je door materialen uit te geven, doelstellingen te behalen en materiaal en geld aan het einde van het spel.


Het spel is verdeeld in 3 fases die zo vaak herhaald worden tot dat 1 van de 2 eindcondities voldaan zijn : de meerderheid van de spelers hebben het midden van de aarde bereikt met een boorteam of een speler heeft de 9 doelstellingen volbracht.

Elke speler heeft 2 vice presidenten die hij zal inzetten in fase 1,2 of 3. En dit om acties uit te voeren.
Fase 1 is de hoofdfase. Spelers bewegen hun boorteams. Afhankelijk van de positie van de vice president kan je boorteams van je tegenstanders verstoren of je kan een onderaannemer inhuren. Elke tegel van de aardkorst heeft een waarde dat de weerstand tegen boren weer geeft. Indien de som van het boorteam groter of gelijk is aan deze waarde, is deze tegel ontgint en draai je deze om. Trek daarna ontginningskaarten om te zien welke grondstoffen je ontdekt hebt. De grondstoffen worden verdeeld onder de spelers die er geboord hebben.


Fase 2 : spelers met een vice president kunnen in deze fase verrichtingen op de markt uitvoeren. Met andere woorden goederen kopen en verkopen.

Fase 3 : de spelers kunnen nu investeren in punten en hun boor condities verbeteren : het laten toenemen van de boorkracht, mijnen in het spel plaatsen, mijn veiligheid verhogen en de beweging van de boorteams verbeteren.


Dit spel werd geschonken door Sit Down! Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts