Cheaty Mages

Cheaty Mages zag voor het eerst het licht in 2008. In dit kaartspel plaatsen de spelers zich in de rol van een tovenaar. Deze tovenaars houden van vechtende monsters die mekaar te lijf gaan in een arena. Ze houden er zelfs zoveel van dat ze er een gokspel van gemaakt hebben.


Jij, als tovenaar, hebt allerlei toverspreuken om de monsters te helpen die jij getipt hebt als winnaar van het gevecht. Je kan ook slechte spreuken uitspreken over de tegenstander van jou favoriet. Maar hou er wel rekening mee dat alle spelers dit kunnen doen.
Dan moet je ook nog rekening houden met de jury die alles nauwlettend zullen gade slaan langs de kant van de arena. Zij zullen ten alle tijden kunnen ingrijpen indien je aan het overdrijven bent met je spreuken om vals te spelen. De jury is zelfs in staat om een speler gewoon uit het gevecht te zetten, en dan kan je fluiten naar je eventuele winst.


Deze Cheaty Mages is een snel en leuk gokspel van de bekende Japanse designer Seiji Kanai, die jullie misschien wel kennen van Love Letter ? Plaats je gok, speel verborgen spreuken op de monsters en andere mythische figuren, en probeer het meeste goud te winnen in 3 rondes!

Dit spel werd geschonken door AEG en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts