Twin Tin Bots

Twin Tin bots is een spel gemaakt door de Belg Philippe Keyaerts. Als je niet weet wie het is, zal er zeker een belletje rinkelen als ik zeg dat ook Smallworld van zijn hand is. A ha, interesse gewekt ?


We bevinden ons op een zo goed als verlaten planeet, waar voornamelijk robotjes rondrijden. Zij houden zich bezig met het verzamelen van kristallen. En dat is ook het doel van dit spel : verzamel met jou 2 robotjes, door ze te programmeren, zo veel mogelijk kristallen om te winnen.

Als we de doos openen zien we een netjes verzegeld pak in folie waar zowel het speelbord als de stansramen met tegels in zitten. Verder vinden we 12 robotjes en 6 basestations (2 robots per speler + 1 basestation) , en een hoop kristallen in 3 verschillende kleuren. Bepaalde kristallen zijn namelijk meer waard dan anderen.


Elke speler zal zijn 2 robotjes moeten programmeren zodat ze de goeie kant oprijden, een kristal vastgrijpen, en dit terug naar hun basis brengen. Maar je tegenstanders doen dit ook, en dat kan wel eens gevechten, mekaar duwen of mekaars kristallen afpakken teweeg brengen.
Een robot programmeren is niet zo moeilijk : je hebt per robot 3 vakjes waar je tegels kan leggen.
Op die tegels staat bijvoorbeeld, naar links, naar rechts, rechtdoor, iets vastpakken, iets lossen, enz ...
Daarnaast zijn er nog een hoop andere speciale tegels die je helpen beschermen tegen het 'zappen' van anderen. Als een robot 'gezapt' wordt, mag deze speler het programma bij zijn slachtoffer wijzigen.
In een speelbeurt mag je het programma van 1 robot wijzigen, maar je moet beiden programma's volledig uitvoeren. Bij het wijzigen mag je 1 tegel toevoegen, 1 tegel verwijderen, alles verwijderen of 2 tegels van plaats wisselen.


Het geheel ziet er heel vrolijk, kleurrijk en plezierig uit, en dat is het ook. In eerste instantie moeten we een beetje aan roborally denken, maar deze Twin Tin Bots is iets simpeler en sneller te spelen. Op zoek naar die kristallen maar !

Dit spel werd met korting geschonken door Flatlined Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 50 minuten


Reacties

Populaire posts