Wooolf!!

De late spelers bij Het Geel Pionneke weten dat er bijna altijd een spellendag wordt afgesloten met een spelletje weerwolven. Vanaf nu kunnen jullie al vroeger en met minder deelnemers starten dankzij deze Wooolf!
De smeerlap van een wolf is de boerderij binnen gedrongen. Hij kan zich ondertussen al vermomd hebben als een schaap, een jager of een jachthond. Om de wolf te verwarren, hebben de jager en de dieren op de boerderij zich ook vermomd. Resultaat : niemand weet nog wie wie is.
Ondertussen heeft de herder de anderen regelmatig voor de gek gehouden door Wooolf! Wooolf! te roepen. Dus de jager en de jachthond moeten opletten met deze herder. Iedereen tracht de ware identiteit van de anderen uit te vissen. Zal de wolf uiteindelijk het echte schaap kunnen vangen ? Of kan het schaap de echte jager en jachthond vinden om haar te beschermen ?


Wooolf! is en snel spelend deductie spelletjes, net zoals we kennen bij de weerwolven van Wakkerdam. Enkel kan je hier met 4 tot 8 spelers spelen. Elke speler heeft 2 karakterkaarten, waarvan er één je ware identiteit is, en één is er alleen maar om verwarring te zaaien. De verschillende karakters zijn : wolf, schaap, herder, jager en jachthond. Door verstandige vragen te stellen en daardoor de juiste conclusies te trekken, tracht elke speler de juiste veronderstellingen te maken voordat de andere spelers dat doen. Om de wolf te kunnen vangen zal de herder soms doen alsof hij jager is, de jager zal zich vermommen als schaap, en het schaap zal zich gedragen als een jachthond, en de jachthond doet zelf of hij een wolf is. Kan jij de leugens van de waarheden onderscheiden ?


Dit spel werd geschonken door Capstone HK Ltd. en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 4-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts