Krosmaster : Arena

Dit spel zag er veruit het beste uit van de hele show van Spiel 2013. De mevrouw van Japamine Games liet ons ook weten dat er enorm veel mannetjes gestolen waren tijdens de 4 dagen. Jammer natuurlijk, maar de hoge coolheidsfactor zal er zeker voor iets tussen gezeten hebben.

Krosmaster: Arena speelt zich af in Hormonde, een rare wereld. De demonen hebben eindelijk een hobby gevonden die hun wrede aard waardig is : de Arena! Het idee is simpel : ze selecteren krijgers van alle leeftijden en sturen ze naar Hormonde, waar de gedwongen gladiatoren moeten vechten voor hun ziel, met een kans dat ze de ultieme kampioen worden.


In dit spel speel je één tegen één. Het is als ware een tactisch kaartspel, al zou je dat in eerste instantie niet zeggen aan de looks. Er zitten namelijk anime-stijl miniatuur poppetjes bij in dit '3D'-spel.
Hiermee kan je de andere spelers uitdagen in hevige gevechten in de arena. Alle spelers bouwen hun eigen team op door gebruik te maken van vooraf bepaalde methodes : door een punten systeem, door kaarten te trekken of gewoon willekeurig. Rust jou team uit met magische spreuken, wapens en andere voorwerpen, en gebruik de verschillende talenten en mogelijkheden die deze karakters hebben om zo een krachtvolle vechtkracht te ontwikkelen.


Elk figuurtje heeft een eigen puntenwaarde om alles in balans te helpen houden. Door het willekeurig trekken van gebeurteniskaarten kan je het spel elke ronde spannend en variërend maken. Daardoor zal ook de condities tot overwinning telkens wijzigen, afhankelijk van het gekozen scenario. Enkel hen die in staat zijn om een sterk en veelzijdig team samen te stellen zullen overwinnen.


De handleiding ziet er vrij stevig uit, maar uiteindelijk is dit best eenvoudig en elke pagina verklaart elke soort 'move' die je kan doen met een duidelijk voorbeeld. Op de beurs zagen we nog verschillende kleine doosjes met extra andere mannetjes die je kan aankopen.

Dit spel werd geschonken door Japanime Games / Ankama en is in november het 2de spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts