Landlord

Huh, een spel van 2F-spiele dat niet met een F begint ? Toch wel, want de volledige titel is eigenlijk : Friese's Landlord. Het is al een ouder spel, en met name het allereerste spel van Friedemann Friese, dat van 1992 afstamt. Deze versie is in een nieuwe (winter)jas gestoken.


Jullie spelen allemaal gemene verhuurders die proberen om zo veel mogelijk geld te verdienen. Alle soorten en lagen van de bevolking trekken in je huizen die te huur staan : families, een man met een hond, zelfs af en toe rare snuiters. Alle huurders dromen er stiekem van om in een luxe appartement te kunnen wonen, maar meestal bied je hen iets minder fraaie simpele huisjes aan. Maar opgelet voor de krakers ! Met behulp van verschillende actie kaarten probeer je om voordelen te verkrijgen die best wel nodig zijn om jezelf te kunnen verdedigen tegen aanvallen, en dit misschien wel ten koste van je medespelers. Of ten koste van je huurders. Ach, als ze maar afdokken.


In de speldoos vinden we 120 gekleurde kaarten met huurders, huisjes, geldstukken en een herziene versie van de spelregels. Inderdaad, dit alles in een klein vierkantig doosje. Lukt het jou om zo veel mogelijk geld uit je huurders te persen, dan maak jij een grote kans om deze Friese's Landlord te winnen.

Dit spel werd geschonken door 2F spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 40 minuten

Reacties

Populaire posts