Race! Formula 90

Formule 1 liefhebbers opgelet, want dit is weer een spel om vingers en duimen en eender welke ledematen van af te likken.


In deze Race! Formula 90 worden alle typische elementen van deze motorsport gesimuleerd, zoals daar zijn de veranderingen van het weer, pitstops, management van de banden, inhalen, iemand dubbelen en natuurlijk ook schadegevallen en ongelukken. Elke spelbeurt komt overeen met één of meerdere rondjes rijden op het circuit. Elke speler zal met 1 auto racen. De andere wagens worden hier robots genoemd. Zij bewegen automatisch op het circuit en ook zij zullen de strijd aangaan met de menselijke spelers.


Elke speler krijgt een setje van racekaarten en een auto-kaart waarop je alle beschikbare middelen kunt aanduiden, zoals de banden, schade enz. Door kaarten te spelen, zullen ze de auto laten bewegen over het parcours, en zo zullen de beschikbare middelen ook opgebruikt worden. De beweging kan beïnvloed worden door bepaalde elementen op het circuit, dat bestaat uit rechte stukken, hoeken en rem-gedeeltes. Maar ook de tegenstanders en de gele of blauwe vlag kan invloed hebben op de beweging. De stukken waar je moet remmen hebben een speciale functie : hier kunnen de spelers en de robots proberen om zo laat mogelijk te remmen, of een gevaarlijk maneuver uit te voeren waardoor ze meerdere wagens in één keer kunnen voorbij steken. Andere maneuver kaarten hebben een controle nodig, waarbij getallen vergeleken worden.


Strategieën en rijkunsten zijn nog 2 andere spelelementen om rekening mee te houden. Spelers zullen hun manier van rijden moeten aanpassen aan de huidige situatie en aan de tegenstanders. Zodra je een strategie zo goed mogelijk kunt toepassen, mag je een "specialleken" doen. Dan mag je een circuitkaart trekken, die meestal veel krachtiger zijn dan de gewone.


Een racespel zonder dobbelstenen is zeldzaam. Het is je strategie en de risico's die je durft te nemen die van belang zullen zijn om als eerste over de finish te komen. Gentlemen, start your engines !

Dit spel werd geschonken door Gotha Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts