Exodus

Na een verschrikkelijke vernietigende nucleaire oorlog, zoeken 6 menselijke groepen een schuilplaats in het o zo grote Centauri systeem. Op de rand van uitsterven na, werden deze mensen gered door een superieur beschavingen, met de wel klinkende naam Centaurians. Elke van deze groep overlevenden krijgen een nieuwe verse start op een nieuwe planeet, zo nieuw dat je het leder nog kunt ruiken.


Dus het uitsterven van de mensen lijkt zo wel ten einde gekomen, terwijl ze nu rondjes draaien rond een ster met de naam Proxima Centauri. Maar nu dat de Centaurians hun vertrek hebben aangekondigd, begint de ruzie opnieuw tussen de 6 planeten.


In Exodus Proxima Centauri zullen de 6 groepen mekaar bekampen in een gevecht over dominantie. Verwacht je aan een opbouwspel waar je een episch rijk zult oprichten. Elke speler zal zijn eigen ruimtevloot bouwen die bestaat uit aangepaste ruimteschepen. Daarmee probeer je nieuwe planeten te veroveren maar zal je er ook mee vechten tegen de andere spelers en het verzet van de Cantaurians.
Ook op politiek vlak zullen er discussies gevoerd worden en onderhandelingen moeten worden afgesproken. Gelukkig zijn daar nog enkel technologieën die de Centaurians hebben achter gelaten, waarnaar je onderzoek kunt verrichten.


De spelregels zijn best wel lijvig om te lezen. Reken op een dik half uurtje uitleg. Tel daarbij nog eens een 3-tal uur speelduur bij, en je zult je een hele namiddag of avond kunnen amuseren. Het spelen daarentegen gaat vlot en is redelijk simpel, eenmaal je alles onder de knie hebt.

Dit spel werd geschonken door NSKN Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 3 uur

Reacties

Populaire posts