Dudab

 A-games uit Hongarije was tot kort voor ons nog een onbekende uitgeverij. Daar is sinds enkele weken verandering in gekomen. Ondertussen hebben ze al 5 spellen op hun palmares staan, waaronder deze Dudab.


Dudab speelt zich af in de prehistorische tijd. De mensen van toen waren aan het vissen, aan het jagen en verzamelen gedurende de hele dag, en dat heel hun leven lang. Het was toen belangrijk om zoveel mogelijk dingen te dragen als dat mogelijk was, om gemakkelijk te kunnen verplaatsen van punt a tot punt b. Ze konden niet met mekaar spreken, maar ze hadden wel 1 primitief woord, en dat was 'Dudab', en dat zou 'sorry' betekenen.



In dit spel is het de bedoeling dat je iedereen bij de neus neemt en dat je iedereen te snel af  bent. Als het jou beurt is heb je 2 mogelijkheden om uit te voeren : een kaart open spelen of een nieuwe kaart trekken. Daarna mag de speler naast jou hetzelfde doen. De spelers proberen om zo weinig mogelijk kaarten en zo weinig mogelijk punten te verzamelen. Om dit te bereiken moeten ze zeer tactisch ingesteld zijn, en van tijd tot tijd op het juiste moment 'Dudab' zeggen.


Dit spel werd geschonken door A-games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts