Alice's Garden

 Als je naar de doos van Alice's Garden kijkt, heeft dit direct iets aantrekkelijks en wil je graag de doos openen. Wanneer je dat gedaan hebt, zie je zes groene zakjes met daarop diverse verschillende Tetrisachtige figuren afgebeeld. Daarin stop je de juiste kartonnen figuren en het bouwen van je tuin kan beginnen. 
Iedere speler ontvangt hiervoor een eigen tuin. In het midden van de tuin is een pad neergelegd, dat doet denken aan een schaakbord. Het is toegestaan om hierover heen te bouwen, het is zelfs noodzakelijk om om punten te vergaren. De startspeler kiest één van de groene zakken uit om een aantal tegels te trekken. Dit aantal is bij de start, het aantal spelers plus 1. De zak met de tegel van één is alleen te gebruiken bij het verkrijgen van bonustegels. De startspeler heeft de eerste keuze uit de getrokken tegels. Op de tegels staan diverse afbeeldingen. Door deze op de juiste manier in je tuin aan te leggen, scoor je punten. Zo is een paddenstoel pas waardevol als er twee van in één kolom liggen. De schaakstukken hebben uiteraard een voorkeur op plaats te nemen op het schaakbord en de bomen willen binnen een rij zo ver mogelijk uit elkaar staan. De rozen daarentegen willen een zo groot mogelijk bloemperk maken. Slaag je erin om meerdere tuinmannen gezellig naast elkaar te plaatsen, dan levert  dit een of meerdere bonustegels op. De bonustegels bestaan zoals gezegd uit één enkel blokje, dus deze zijn uitermate handig om je tuin mee op te vullen. Want je wilt natuurlijk aan het einde een zo vol mogelijke tuin gemaakt hebben. Alle lege vakken leveren namelijk minpunten op. Maar hou ook in het achterhoofd dat bonustegels heel bruikbaar zijn, maar heb je deze aan het einde van het spel over dan kosten je deze 5 minpunten per tegeltje!

Het spel eindigt direct als een van de spelers er niet meer in slaagt een gekozen tegel in zijn tuin aan te leggen. En waarom zouden we dit alles op deze manier willen creëren? Om de koningin te behagen!
Natuurlijk kun je zeggen dat Alice's Garden een van de vele tegel legspellen is die gebruik maakt van Tetris tegels. Dat is ook wel zo, maar het geeft mijns inziens toch een leuke twist tussen toppers als Patchwork en Cottage Garden. Het ziet er leuk uit en de manier van scoren is weer heel anders ten opzichte van de andere genoemde spellen. Een leuk tussendoortje met zijn speelduur van 30 minuten. 

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Lifestyle Boardgames ltd




Reacties

Populaire posts