Go slow!


De lente is stilaan in het land en ook de natuur ontwaakt… Zo gaan de slakken op verkenning in de groentetuin op zoek naar een lekker hapje. Op hun tempo, uiteraard, want al draait Go Slow om een ‘slakkenrace’; de laatsten zullen de eersten zijn! In dit leuke kinderspel wint immers niet de slak die als eerste de groentetuin doorkruist, maar wel degene die als laatste erin overblijft.

Deze langgerekte tuin bestaat uit vierentwintig vakjes, waarin telkens één soort groente groeit. De spelers bewegen hun slakken er doorheen door ‘slakkenkaarten’ af te leggen. Iedere speler start de race met twee kaarten, de overige kaarten vormen de trekstapel. 

Bevat de slakkenkaart een groente? Dan mag je je slak bewegen naar het volgende vrije vakje waarop deze groente groeit. Staat er onderweg een andere slak in de weg, geen probleem, dan spring je er gewoon over. Speel je een kaart met een nummer, dan verplaatst je slak zich evenveel vakjes verder. Een andere slak op je pad? Dan kruipen jullie samen verder. 

 

Staat er een nummer én een pijl op de kaart, dan moet de traagste slak van de bende een tandje bijsteken en evenveel vakjes verplaatsen als de kaart aangeeft. Eventuele soortgenoten op zijn pad gaan samen mee verder. Speelt de startspeler deze kaart als eerste (met alle slakken nog samen op de startpositie) dan kiest hij welke slak verplaatst word. 

Is je slak uitgeput van al dat kruipen en bewegen? Met de ‘slapende slak’ kaart sla je een beurt over en blijft je slak even ter plaatse rusten. Na elke uitgespeelde kaart trekt de speler een nieuwe van de stapel zodat hij steeds twee kaarten op hand heeft.

Bereik je het einde van de tuin en word je nog verder geduwd, dan val je uit de tuin én uit het spel. Ook als je enkel groentekaarten bezit van soorten die niet meer ‘vrij’ op het vervolg van je pad, stopt het spel voor jouw slak. Slakken kunnen immers enkel voorwaarts bewegen, even een stukje teruglopen is dus geen optie. Ook kan elk vakje slechts één slak herbergen. 

De slak die als laatste stand kan houden in de groentetuin en dus laatst staat in de slakkenrace wint het spel ! 

Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en kan vanaf maart gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers: 2 - 4 spelers
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Speelduur: 15 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts