Rüssel Raus


In Rüssel Raus bezitten de spelers, afhankelijk van het aantal spelers, een aantal termietenheuvels. De spelers proberen zo snel als mogelijk drie dezelfde termieten onder één heuvel te plaatsen.

Aan het begin van de beurt worden er kaarten open in het midden van de tafel gelegd gelijk aan het aantal spelers. Vervolgens laten de spelers, tegelijkertijd, één of geen vingers zien. Het aantal vingers wordt geteld, en het getal dat hier uit voort komt, bepaalt onder welke heuvel een kaart wordt gelegd. 

Stel dat er drie vingers worden getoond. Het getal is dan drie, en de startspeler kiest als eerste een kaart uit de open kaarten uit het midden van de tafel uit, en plaatst deze onder de termietenheuvel met nummer drie. Hierna is de volgende speler aan de beurt en kiest hij een kaart uit, die hij vervolgens onder termietenheuvel nummer drie legt. Als alle spelers een kaart hebben gekozen en geplaatst, begint de volgende beurt. De volgende speler is nu startspeler. 
Tot nog toe klinkt het allemaal eenvoudig. Maar wacht maar tot er spuitbussen met pepperspray op tafel komen. Die wil je proberen te vermijden. Als er onder één heuvel twee bussen pepperspray komen, worden alle termieten uit desbetreffende heuvel verjaagd. Maar een bus pepperspray kan ook goede dingen brengen. Een ronde kan namelijk op twee manieren gewonnen worden. Als eerste door drie gelijke termieten onder één heuvel te manoeuvreren, of  door onder iedere heuvel één bus pepperspray te hebben liggen. Het spel wordt gewonnen door de speler die als eerste twee rondes weet te winnen. 

Rüssel Raus is een snel en vrolijk kaartspel dat voor veel hilariteit aan tafel kan zorgen.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Zoch Verlag

 

Reacties

Populaire posts