Otti Panserotti


Testudines staan in dit eenvoudige kinderspelletje centraal. Of te wel: schildpadden. Deze dieren worden gekenmerkt door een vaak stevig en bolvormig schild. En laat het nu net dit pantser zijn dat een belangrijke rol gaat spelen in dit spel. 
De drie schildpadden houden er namelijk van om hun schilden te wisselen. Een andere kleur geeft ze een frisse look. De groene schildpad neemt bijvoorbeeld het rode schild, terwijl de gele schildpad zich prima voelt met een groen schild. Een grote verkleedtruc zeg maar.

 De drie felgekleurde schildpadden krijgen een prominente plaats in het midden van de tafel. Rondom hen worden de tegels gelegd. Om de beurt draaien de spelers een tegel om. Dan begint het grote zoekwerk. Komt de door jou gedraaide tegel overeen met een schildpad in het midden van de tafel? Dan mag je deze tegel houden. Maar dat is nog niet alles. Vervolgens willen de schildpadden wederom deelnemen aan de grote verkleedshow. Dus de rode schildpad krijgt ditmaal het groene schild enz. Let op, dat je verplicht bent om alle schilden te wisselen. 

En dan begint het spel weer van voren af aan. Dacht jij te hebben onthouden waar de tegel lag die overeenkomt met de schildpad op tafel, jammer, ze hebben al lang weer van schild gewisseld! En dat met een snelheid die normaliter niet zo gewoon is voor deze diertjes...
Wie als eerste een van tevoren afgesproken aantal tegeltjes heeft weten te bemachtigen wint het spel.

Met name de grote kleurenpracht die in dit spel gestopt is, zal onze jongste spelers zeker kunnen bekoren. Dit kinderspel van Piatnik is dan ook het beste te omschrijven als een bont zoek- en memospel.

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Piatnik

Otti Panserotti is voor leden van Het Geel Pionneke met 10% korting te koop bij www.spelmagazijn.be

Reacties

Populaire posts