Escape Room: The Game – Puzzle Adventures: Secret of The Scientist

De laatste jaren zien we een wildgroei aan Escape Room spellen, de ene al wat leuker dan de andere. Identity Games bracht deze Puzzle Adventures uit, dat een heel nieuw soort van spel is dan alle andere : je kan namelijk voor je op zoek gaat naar de oplossing, ook echt puzzelen met puzzelstukjes.

Jij bent een beginnende agent en je hebt de opdracht gekregen om aan de rand van het dorp naar een oud huis te gaan waar het alarm af blijft gaan. Als je hier aankomt en de deur binnen stapt, tref je het lichaam van een vermoorde vrouw aan. Dan kijk je achterom naar de voordeur... er is geen deurknop en je zit opgesloten in het huis. Je hebt zes rondes om er achter te komen wat er allemaal is gebeurd en of je hier nog wel weg komt.

Zoals je wel kunt verstaan kunnen we niet al te veel vertellen over het verloop van het spel. Dat zou het spelplezier voor jullie enkel maar bederven. Het spel is namelijk maar 1 keer te spelen. Dat is dan meteen ook het enige nadeel van dit spel. En als je ziet dat je op verschillende spelcomponenten kunt schrijven, tekenen of afscheuren, zal je helemaal denken dat dit spel slechts éénmalig te spelen is. Wel, gelukkig voorziet Identity Games op hun website downloads die je kan afprinten om het spel opnieuw te laten spelen. Maar voor onze spellenclub raden we aan een stukje papier en potlood te gebruiken, zo kunnen de spelers na jullie er ook nog van genieten.

Bij de start van het spel kies je tussen 2 spelmodi : oftewel ga je in puzzelmodus spelen, oftewel in escaperoom modus. Bij de escaperoom modus start je zelf een timer, of noteer je het tijdstip van de start. Er zijn ook schijfjes voorzien om nadien te tellen hoeveel hints je nodig hebt gehad. Wijzelf hebben het spel echter in puzzelmodus gespeeld. Zo konden we op ons gemak, zelfs verspreid over enkele dagen de puzzel maken en oplossen.

Je kan dit spel alleen of met 2 personen spelen. Het puzzelen met 2 lukt wel, maar zorg dat je samen aan dezelfde kant van de tafel zit. Het oplossen van de raadsels zijn niet heel erg moeilijk voor de ervaren escape room spelers, maar er zitten toch raadsels bij waar je even je hersens moet laten kraken.


Bij het openen van de speldoos zie je een paar puzzelstukken en een mysterieuze doos met 6 vakjes en 6 symbolen. Op de doos zie je duidelijk de tekst : 'Let op : Maak geen vakjes open tenzij het spel dit aangeeft !'. Na het lezen van de spelregels zal duidelijk worden welk vak je als eerste mag open, en het is aan jullie om te ontdekken wat daar allemaal in zit ! Lossen jullie de puzzels correct op, dan zal het duidelijk worden welk vak het volgende is dat je mag open maken.


Dit spel is een heerlijke mix van puzzelen en Escape Rooms. We hopen dan ook dat er nog meer van deze varianten uitgebracht gaan worden, en misschien dan wel met nog moeilijkere raadsels. Laat de leeftijdsindicatie van 16+ je zeker niet afschrikken. Ook jongere spelers zullen zich prima vermaken met dit spel, toch als ze Engels kunnen lezen en begrijpen.


Dit spel is geschonken door Identity Games en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1 - 2
Leeftijd : vanaf 12 tot 16 jaar
Speelduur :




Reacties

Populaire posts