Lama Express

Bij Lama Express is het de bedoeling dat elke speler zijn 4 lama's via een treintje een rondje te laten rijden met de trein, en daarna veilig thuis af zet. Voordat het spel start kiest elke speler zijn favoriete kleur en neemt dan de 4 lama's in die kleur. Deze komen in het start station van elke speler te staan, keurig wachtend op een passerende trein.
 

Het spelbord bevat een cirkelvormige inkeping, waarin je 2 treinen kunt verschuiven. Het is steeds de bedoeling dat deze treinen voorwaarts rijden, en dat de ene trein de andere niet gaat verder duwen. De startspeler dobbelt met 1 dobbelsteen waarop 6 verschillende kleuren staan. De kleur die gedobbeld wordt, is de kleur tot waar 1 van de 2 treinen mag verder rijden. Het treinspoor bevat namelijk gekleurde vakjes, dus je kan wel inschatten hoever je de trein kan bewegen. Het is aan de actieve speler om te kiezen welke trein er verder gaat. 

Stopt de trein vlak voor je instapstation, dan kan er een lama in de wagon stappen. Stopt die wagon net voor je eindbestemming, die bereikt wordt na een rondje te rijden, kan de lama uitstappen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk je 4 lama's in de eindbestemming te krijgen. Heb je pech en rijdt de trein net voorbij je uitstapplaats, zal je nog een rondje extra moeten rijden. 

Bovendien vinden we op verschillende plaatsen naast het treinspoor sporen staan. Stopt toevallig de trein naast zo een spoor, en staat er een lama in de wagon net ter hoogte van dat spoor, moet die lama uitstappen en het spoor volgen. Is er op het einde van dat wandelspoor geen lege wagon, blijf je daar staan wachten tot er terug een trein stopt, met lege wagon wel te verstaan, voor je terug kan instappen.


Dit spel is zeer leuk voor de jongste spelers onder ons, en ze leren er bovendien mee tellen en inschatten hoe ver de trein zal bewegen. De iets oudere spelers zullen eerder trachten net die trein te verzetten zodat de andere lama's moeten uitstappen op de wandelpaden, of zodat ze nog een extra rondje moeten rijden. Het zal vooral het kleurrijke spelbord en de schattige lama's zijn die de spelers zullen aantrekken. Dit spel heeft niet voor niets prijzen gewonnen vorig jaar.


Dit spel is geschonken door Piatnik en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts