King of the Valley : Festival

Festival is een uitbreiding voor het spel King of the Valley. Deze uitbreiding voegt tal van nieuwe mogelijkheden toe die het spel een nieuwe dimensie geven.  Door de extra keuzes die er zijn zal je het spel tactischer gaan spelen.

In de uitbreiding vinden we zowel nieuwe personages en ook enkele locaties voor de bezoekers.  Het is vooral een bezoeker naar een locatie brengen waar je toch je hersenen over dient te breken.  Ik licht graag even toe welke personages nieuw zijn en wat ze kunnen en ik verduidelijk ook even de verschillende locaties.

Laat me beginnen met de personages. In het basisspel hadden we al de ridders, die je punten opleveren als je ze kan verzamelen in een de juiste kleur, des te meer ridders in een kleur des te meer punten.  Nu hebben we ook de “mysterieuze ridder”: deze laat je toe om deze fiche (personage) te ruilen met een ridder die nog op de heuvel ligt zonder extra kosten. Zo kan je sneller sparen voor ridders in de juiste kleur.

Als je de  “Alchemist” hebt dan kan je deze éénmalig gebruiken om je koningspion een extra beweging te laten uitvoeren.  Let wel het is een extra beweging en geen extra beurt!  En dan zijn er nog de “bezoekers”, mijn favoriet nieuw personage. Zodra je deze hebt dien je ze onmiddellijk naar het festival te sturen.  En het festival dat zijn dus de nieuwe locaties.  Elke locatie heeft zijn eigen effect. Wat me dan ook naadloos brengt om jullie kennis te laten maken met de nieuwe locaties.

Als locaties hebben we onder andere een “bierstube”, dit mag uiteraard niet ontbreken op een festival.  Als je een bezoeker in de bierstube plaatst en er is nog plaats aan een lege tafel dan ontvang je extra goud.  Hoeveel goud dat is afhankelijk van hoeveel priesters de bierstube al bezocht hebben.  In plaats van iets te gaan drinken kan je je bezoeker ook naar het “theater” sturen. Elke bezoeker koopt een ticket, hoe meer tickets je hebt op het einde van het spel des te meer punten je hiervoor krijgt.

Wil je liever gaan gokken dan zet je je bezoeker in het “toernooiveld”.  Je mag hier maximum drie bezoekers plaatsen. Met elke bezoeker kan je gokken of op het einde van het spel het zwarte of het witte paard het toernooi wint.  Je krijgt 4 punten als je goed gegokt hebt +1 punt per bezoeker. Heb je het fout geraden dan krijg je helemaal niets.  Spanning alom dus tot het einde van het spel voor de locatie toernooi.

En dan is het nog de locatie “Schavot of de waarzegster”.  In het begin van het spel ga je een kant van de locatie kiezen ofwel schavot of waarzegger. Als je echt je tegenspelers wil pesten zijn deze zeer interessant: met de schavot kan je een tegel uit de vallei wegnemen tegen betaling van 1 goud en met de waarzegster kan je een tegel in de vallei wisselen.

Als laatste hebben we nog de “schatkamer”.  Herinner je in het basisspel het personage de belastinginner.  Elke keer als je een belastinginner gebruikt plaats je deze nu op de schatkamer op je eigen spelerskleur. Elke keer een belastinginner op de schatkamer wordt gelegd brengt deze 1 goud mee. De speler die de meeste belastinginners heeft gebruikt, krijgt al het goud van de schatkamer.

Ik ben echt onder de indruk van deze uitbreiding, deze geeft veel meer speelmogelijkheden en zorgt voor een ander speelgevoel. Zelf ben ik klaar voor het festival en jij?

Deze uitbreiding is geschonken door The Game Master en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 - 60 minuten

 

Reacties

Populaire posts