The Dick Sits

De "adult only" sectie van onze spellencollectie is eerder beperkt te noemen, maar na het grote succes van hun eerdere spel 'The Gay Sauna' besloten we op Spiel '23 in Essen toch eens een kijkje te gaan nemen in de kleurrijke, in het oog springende en bevolkt door halfnaakte exposanten stand van ReRoll Works. Hierin stelden ze hun nieuwste aanwinst voor: Dick Sits (niet te verwarren met de familieklassieker Dixit).




De introtekst van de Kickstartercampagne luidt als volgt: bereid je voor op een schandalig grappige spelervaring met "Dick Sits"! Ben je klaar om de grenzen van absurditeit en lachen te verleggen? Kijk dan niet verder dan "The Dick Sits" - het meest ongehoorde kaartspel dat je ooit zult spelen! Bereid je voor op een geile en onverzadigbare zoektocht met als doel op zoveel mogelijk 'dicks' te zitten en de ultieme pikveroveraar te worden. Het doel van het spel is om je kont maximaal uit te rekken door de speler te worden die op de meeste piemels zit.

Het kleine speldoosje bevat naast een gloryhole (I kid you not) spelkaarten bestaande uit piemelkaarten en nachtkastkaarten. Een spelbeurt bestaat uit het opendraaien van een piemelkaart, en dan te beslissen wat je ermee gaat doen: to sit (later zal blijken of hij 'past') of to shit (de beurt aan je voorbij laten gaan). Als je kiest voor 'zitten', duw de dobbelstenen dan in de speldoor door de Glory Hole en schuif de doos naar de volgende speler, in afwachting van de dobbeluitkomst. Ondertussen mag iedereen een van zijn nachtkastkaarten uitspelen, en kan de uitkomst nog een twist krijgen: speel je een dergelijke kaart om jezelf vooruit te helpen, of eerder om je tegenstanders te hinderen ?



Zodra je er klaar voor bent, onthul je de dobbelstenen en bereken je de 'stretchwaarde'. Til de doos op en onthul het resultaat van de dobbelstenen. Tel het resultaat op bij je anale stretchwaarde , rekening houdend met eventuele effecten van uitgespeelde nachtkastkaarten. Kunnen jouw stretchvaardigheden de uitdaging aan? Als het dobbelresultaat gelijk of hoger is dan de 'Dickficulty', is je 'zitpoging' geslaagd en past de piemel. Je verdient hiermee 1 stretchwaarde en soort een punt.

Als het totale resultaat lager is dan de Dickficulty, wordt je 'zitpoging' als mislukt beschouwd. Je verliest 1 rekwaarde omdat je strekvaardigheden een tijdelijke terugval hebben. De piemelkaart blijft liggen, voor een volgende poging van een volgende speler. Hij herinnert je eraan dat niet alle stretchoefeningen in een triomf eindigen.

Maar voorzichtig met de dobbelstenen: pas op voor de verraderlijke dobbelstenen! Als je toevallig een 6 gooit, wacht je een Anale Scheur. Deze onfortuinlijke gebeurtenis leidt ertoe dat je je volgende beurt mist omdat de pijn en het ongemak hun tol eisen. Vergeet niet dat zelfs in de wereld van "Dick Sits" stretchen risico's met zich meebrengt. Laat je de beurt liever aan je voorbij gaan ? Dat kan ook ('shit' ipv 'sit). Als spelers besluiten om 'shit' te kiezen in plaats van te 'sit, is het tijd voor een opschoon pauze. Gooi alle zichtbare piemelkaarten op tafel weg en maak de weg vrij voor nieuwe uitdagingen en kansen.

Aan het einde van de spelbeurt vullen alle spelers hun handnachtkatkaarten opnieuw aan. Zo is iedereen klaar voor een nieuw rondje piemelpassen. De eerste speler die het vereiste aantal punten (afhankelijk van het aantal spelers) bereikt, wint dit opmerkelijke spelletje !

Dit spel is geschonken door Reroll works en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2 - 8
Leeftijd : vanaf 18 jaar
Speelduur : 10 - 30 minuten





Reacties

Populaire posts