Passt N1cht!

In Passt nicht! - of P4sst n1cht! als je helemaal nauwkeurig wilt zijn - leg je overeenkomende kaarten af op de stapel in het midden van de tafel. Een ronde eindigt wanneer een speler zijn laatste kaart heeft afgelegd. Komt dit je bekend voor? Inderdaad, dit heeft veel weg van UNO of Mau Mau.

Maar het echte doel van het spel is om de niet overeenkomstige kaarten te verzamelen in een speelveld voor je op de tafel. Dit zijn de kaarten waarvoor je punten scoort ... en uiteindelijk gaat het er altijd om er zoveel mogelijk van te hebben. Maar wanneer je een kaart in je display speelt, moet je een nieuwe kaart trekken, zodat je niet dichter bij het einde van de ronde komt.

Dus elke beurt moet je kiezen om een kaart af te leggen (om het spel te bevorderen) of om er één in je display te spelen (om punten te verzamelen).

Maar wees voorzichtig! Je kunt ook je verzamelde kaarten verliezen. Als een kaart in je display overeenkomt met de bovenste kaart op de aflegstapel, moet je de overeenkomende kaart uit je display afleggen of een andere overeenkomende kaart uit je hand.

Aan het einde van een ronde scoren alle kaarten voor je punten, alle overgebleven kaarten in je hand zijn minpunten! Als een speler 50 punten bereikt, eindigt het spel.


Passt Nicht! is wederom een leuk spelletje als filler tussen 2 grotere spellen, of gewoon om mee op reis te nemen.

Dit spel is geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts