Dune: Ixians & Tleilaxu

Dune: Ixians & Tleilaxu is een uitbreiding voor het basisspel dat we jullie al in februari mochten voorstellen. De review van Dune kan je er hier op nalezen. Dune is een asymmetrisch onderhandelingsspel gebaseerd op bieden en gelijktijdige gevechten.

Deze uitbreiding bevat 2 nieuwe partijen : de Ixians en de Tleilaxu. (vraag me niet hoe je het moet uitspreken)  In de doos vinden we 1 handleiding, 2 schilden voor de spelers, 2 spelersbladen, 30 kaarten en 58 tokens.

De Tleilaxu worden geleid door een kleine raad bestaande uit Tleilaxu meesters. Dit ras werd getolereerd omdat ze superieur zijn in genetisch engineering. Ze worden wel onderschat en verafschuwd door de anderen, maar hopen toch op een dag alles te domineren.
De Ixians worden geleid door prins Rhombur van het huis Vernius. Zij zijn heer en meester in de technologie en hebben superieure bouwvaardigheden. Beide rassen maken deel uit van de economie van CHOAM en het rijk. 


Deze uitbreiding brengt nieuwe spelmechanismes bij het basisspel, die kunnen helpen tot het verkrijgen van bepaalde voordelen die het verschil kunnen maken tussen winst of verlies in een potje Dune. Behalve de 2 nieuwe rassen, wat eigenlijk het grootste deel van de uitbreiding bevat, zijn er nog enkele kleinere uitbreidingen toegevoegd, zoals technologie tokens, bepaalde geavanceerde spelregels en enkele nieuwe kaarten die betrekking hebben op de 2 nieuwe partijen.

Het belangrijkste stuk van de uitbreiding zijn de 2 nieuwe partijen. De Tleilaxu starten met geen manschappen op de planeet (!) en 5 spice. Zij komen terug tot leven aan de helft van de prijs, terwijl andere partijen hun betalen als ze terug tot leven komen.  Ze krijgen ook geld of kaarten als andere partijen gratis terug tot leven komen, en ze kunnen dan ook nog eens de limieten van de manschappen veranderen in waarde. Ze kunnen zelfs leiders van andere partijen terug tot leven brengen, maar wel tegen de juiste prijs. De Tleilaxu starten met 3 verrader kaarten.

De Ixians starten met 10 spice en 6 mankracht, die onderverdeeld zijn in Cyborgs en Suboids. Cyborgs zijn sterker, sneller en kunnen meer spice dragen, maar ze zijn erg duur om terug tot leven te roepen. Suboids zijn 8 keer zwakker dan de Cyborgs, maar kunnen enkel snel reizen als ze begeleid worden door een Cyborg. De Ixians starten met 1 verraadkaart. Hun opvallendste eigenschap is hun verborgen mobiele bolwerk. Ze kunnen tot 3 terreinen ver bewegen en kunnen spice verzamelen van de locaties die ze passeren.

Dune: Ixians & Tleilaxu is geschonken door Gale Force 9 en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Dune (basisspel) is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur





Reacties

Populaire posts