Shooting stars

Met Froggit stelden we onlangs een multiplayer-familie Smartgame (logica denkspel) voor. Al kennen we Smartgames natuurlijk al langer door hun éénpersoonsbreinbrekers. Deze zijn een geliefd deel van onze spellencollectie: even je hersenen in het werk zetten wanneer je wacht om in te pikken in een volgend spel, terwijl de anderen een spel spelen dat je niet zo ligt, of gewoon omdat je zin hebt een van de uitdagende puzzels aan te gaan. Na de klassieke ‘schuifspellen’ (genre Temple Trap), de 3-D constructies (IQ Puzzler Pro) is hier de ‘Breinbreker Next Level’: Shooting Stars, die buiten het nodige logische en flexibele denkwerk ook een verrassende twist bevat ! 

Het spel bestaat uit vier ‘Tetrisachtige’ zwarte blokken (bestaande uit 2-3-3-4 blokjes) waarvan sommige stukken stervormige uitsparingen bevatten. Hierachter bevinden zich gekleurde vlakken. Aan de ene kant van het blok zijn de sterren geel, aan de andere kant groen, blauw of rood. Doel van het spel is deze blokken zo verticaal te stapelen dat de opgave exact nagebouwd wordt. De constructie moet niet alleen correct zijn, maar ook stabiel. Net als de sterren, die op de juiste plaats moeten staan en de juiste kleur moeten hebben. 

Voorzie een stabiele, vlakke tafel en bouw steeds verticaal. (Veel) moeilijker dan het lijkt, want (en hier komt het verrassingselement waar jullie op wachtten…) door de blokken te draaien veranderen de sterren van kleur ! Een ingenieus mechanisme schakelt gele sterren uit (blokjes worden opnieuw zwart) en doet rode-groene-blauwe sterren van kleur wisselen ! Een leuk effect én een echte uitdaging, waardoor je snel van strategie dient te wisselen. 

Shooting Stars bevat 80 opdrachten van het makkelijke juniorniveau (waar voorbeeldtekeningen de plaats en kleur van de sterren aangeven) tot het zeer uitdagende masterniveau, waar enkel de kleur, maar niet de plaats, van de sterren aangeduid staan. 

Zoals we van Smartgames gewoon zijn, bestaat Shooting Stars uit degelijk materiaal. Sneuvelt er toch een blokje ? Dan kan het via de website gratis vervangen worden. Niets dat jullie kan tegenhouden om een stevig rondje hersengymnastiek te starten, want zijn de eerste opgaven goede opwarmers, dan loopt de moeilijkheid, uitdaging én spelplezier stevig op ! 

Dit spel werd geschonken door Smart Games EU en kan vanaf december gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel is te koop bij het spelmagazijn met 10% korting voor de leden.



Aantal spelers: 1

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Reacties

Populaire posts