The Key: moord in de Oakdale club

Er zijn een reeks moorden gepleegd op de Oakdale Golf Club, waardoor iedereen in shock is. Het is nu aan de spelers om te achterhalen aan de hand van tips wie verantwoordelijk is voor de 3 moorden, met welk voorwerp ze de moord hebben gepleegd, waar, hoe laat en met welk golfkarretje ze zijn gevlucht. Door zo veel mogelijk tips te verzamelen kan je het raadsel oplossen, waardoor je een code verkrijgt. Steek je de sleutel in het slot met de code die je net ontdekt hebt, en controleer of jij de winnaar van dit moordraadsel bent.

Elke speler krijgt bij de start van het spel een koffer, een stift en een dossier. De spelers kiezen samen welke kleur van sleutel ze in dit spel gaan proberen op te lossen. De andere sleutels gaan terug in de doos. Alle kaarten komen verspreidt over de tafel te liggen, zichtbaar voor iedereen, met de tips gedekt. Het spel start en iedereen speelt tegelijk. Elke speler neemt 1 kaart naar keuze, maar bovenaan moet wel een vierkantje staan in de kleur van de sleutel waarmee je aan het spelen bent. Op de gedekte kaarten staan ook nog symbolen, die weergeven wat voor soort tip er op de achterkant staat: informatie over het tijdstip, de persoon, het moordwapen, de plaats of het golfkarretje.

 

Alle informatie op de kaarten moet je analyseren en combineren met de informatie die je in het dossier kan vinden. Al je bevindingen of besluiten kan je noteren met de stift op je tas, maar we vonden het zelf handiger om een stukje papier erbij te nemen om alles zelf te noteren. Tips zoals : op plaats x werd moordwapen y niet gebruikt, kan je slecht noteren op de tas. Andere tips zoals een stukje DNA, kan je vergelijken met het DNA van de 3 verdachten. Je kan ook kaarten vinden die aanduiden waar de verdachte zich begaf op welk tijdstip. Aan de hand van een plannetje met reistijden tussen de verschillende plaatsen, kan je dan achterhalen of die verdachte al dan niet op een bepaalde plaats kon geweest zijn.

Uiteindelijk kom je tot 1 bepaalde combinatie per moord. Voor alle duidelijkheid, je moet 3 combinaties maken, gesorteerd op het tijdstip. Die combinaties geven via een tabel een bepaalde code, en als jij als eerste die code te pakken hebt, en die klopt dan ook nog eens, ben je de winnaar. Mochten er 2 detectives tegelijk de juiste oplossing vinden, wordt er gekeken naar de getallen die op de genomen tip kaarten staan: de persoon met de laagste som is dan de winnaar.

Dit deductie spel is een echt familie spel. We kunnen wel voorstellen dat jongere spelers (< 8 jaar) het wat moeilijker hebben met dit spel. Het spelmechanisme is best wel uniek, en er zitten 9 verschillende sleutels in de doos. Daarmee kan je 9 verschillende zaken oplossen. De meeste tips waren duidelijk, al weten we zelf nog niet hoe we de tips van de gevonden horloges moesten interpreteren. 

Dit spel is geschonken door Haba / Belong en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
The key: moord in de Oakdale club is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten




Reacties

Populaire posts