Hadara

Hadara brengt je in de wereld van verschillende culturen en landen van deze planeet. Over 3 tijdperken zal je de transformatie van je nieuwe wereld meemaken, gaande van een kleine nederzetting tot een heuse metropool.

Jij wilt deze wereld bevolken met mensen die van verschillende culturen en continenten komen, maar ook met mensen van verschillende leeftijden. Om eer en overwinning te bemachtigen, zal je zorgvuldig de juiste personen en verwezenlijkingen moeten kiezen. Hierbij mag je zeker de landbouw, cultuur en de militaire tak niet verwaarlozen, want anders kan één van je tegenstanders wel eens groter of succesvoller dan jou worden.
Welke speler slaagt erin om als eerste een nieuwe welvarende hoogcultuur te ontwikkelen ?


Hadara is een vrij eenvoudig spel om aan te leren en te spelen, en alhoewel het geen traditioneel beschavingsspel is, zoals bijvoorbeeld Age of Empires, komt het toch aardig in de buurt. Dit is een strategisch spel waar geluk minder van toepassing is. De beslissingen zoals welke kaarten aankopen, welke afleggen, op welke bonussen te focussen, enz ... geven dit spel een zeer hoge herspeelbaarheidsfactor, want nooit zal elk spel identiek zijn.


De speelkaarten zijn zeer goed gebalanceerd, zodat bepaalde kaarten in het bezit van een speler niet zal beslissen over winst of verlies. Zelden zien we dat een spel dat zo eenvoudig is om aan te leren, zulke waaier van tactische en strategische mogelijkheden aanbiedt.
Dit spel werd geschonken door Asmodee NL / Hans im Gluck en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Hadara is te koop bij spelmagazijn.be met 10 % korting voor de leden.
Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : 45 - 60 minuten
Speelduur : vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts