Speedy Roll

Vlug egel, de vos komt achter je aan, je huisje is niet ver meer. In dit spel kan je allemaal samen als egel tegen de vos spelen of je kan allemaal als egeltjes tegen mekaar spelen. Diegene die als eerste bij het huisje aankomt, is gewonnen. In de coöperatieve versie is dit de egel of de vos en in de gewone versie is dit een speler.

Natuurlijk is de vraag nu en hoe geraak ik aan dat huisje? Leg alle objecten (blaadjes, champignons en appels) met hun witte zijde naar boven. Rol met de bal over deze voorwerpen en alle voorwerpen die aan de bal blijven hangen, mag je gebruiken om je egel verder te zetten. Let wel op dat je het spoor correct volgt, want je mag geen stapjes overslaan. Verzamel niet te veel voorwerpen want als je 5 of meer voorwerpen aan je bal hebt kleven, dan mag je niet verder gaan. Als je niets aan de bal hebt kleven, mag je natuurlijk ook niet verder gaan.

Je kan dit spel dus samen spelen als egel tegen de vos of allemaal tegen mekaar. Daarnaast kan je het ook nog moeilijker maken als je al oudere kinderen hebt om mee te spelen. Voor kinderen is het erg leuk om met de bal te mogen rollen en te kijken wat er aan de bal blijft hangen. Het spel oogt heel mooi en je moet toch proberen om een strategisch te rollen. Een aanrader voor onze jongere leden!

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speelduur: 25 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Piatnik / Lifestyle Boardgames


Reacties

Populaire posts