6 nimmt! Brettspiel
Het kaartspel 6 nimmt (in onze club beter gekend als Take Five) is ondertussen een klassieker geworden. Om de vijftiende verjaardag ervan te vieren, is er sinds kort een bordspelvariant: 6 nimmt ! Brettspiel. De kaarten zijn vervangen door genummerde (1-100) tegels, voorzien van één of meerdere stierenkoppen. Vier opengelegde tegels vormen het startpunt van de eerste vier rijen.

De spelers krijgen elk twaalf tegels, en kiezen er elke ronde eentje uit, waarna deze simultaan opengelegd, en van laag naar hoog op het spelbord geplaatst worden, uiteraard de plaatsingsregels volgend. Het spelbord bevat rode en groene vakjes, een tegel hierop moeten leggen levert min- dan wel pluspunten op gelijk aan het aantal stierenkoppen dat de tegel rijk is. Is de rij volledig, dan krijgt deze speler minpunten gelijk aan het aantal stierenkoppen van deze rij. De speler met de meeste punten wint het spel !


Het spel is aangevuld met gelukskaarten, waarmee je minpunten kan ombuigen, én de achterzijde van het standaardbord, waarbij het spelbord uitgebreid is met actiekaarten, speciale tegels, … voor de meer geoefende spelers. Maar deze leuke uitbreiding laten we jullie liefst zelf ontdekken !

Dit spel werd geschonken door AMIGO en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 6
Speelduur: 25 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts