Dodoresque: Jungle Fever


Het doel van Dodoresque is om het mooiste nest te bouwen. Om te bepalen wie het mooiste nest heeft gebouwd, worden de getallen op de materiaalkaarten bij elkaar opgeteld. Hoe hoger hoe beter. Ook zijn er bonuspunten te verdienen met verzamelde kaarten van dezelfde soort (savanne, berg, strand, oerwoud).

Als je aan de beurt bent, mag je tot twee van de volgende acties uitvoeren. De volgorde waarin je ze uitvoert mag je zelf bepalen. De tweede actie mag je uitvoeren, maar je mag daarvoor ook passen.
1 - Trek een kaart van een van de drie avonturenstapels. Draai de kaart voor iedereen goed zichtbaar open. Er zijn twee mogelijkheden:
a - Als je een actiekaart hebt getrokken, neem je deze onmiddellijk in je hand, waarna je nog een andere actie mag uitvoeren.
b - Als je een materiaalkaart hebt getrokken, moet je eerst het actiesymbool rechtsboven op de kaart controleren. Bezit je een actiekaart met hetzelfde symbool, dan moet je die kaart afleggen en neem je in plaats daarvan de materiaalkaart.

2 - Je kunt ook beginnen aan je nest te bouwen. Om een nest te bouwen, neem je een materiaalkaart uit je hand en plaatst deze voor je op tafel, voor iedereen goed zichtbaar.
Een nest bestaat uit maximaal zes materiaalkaarten, verdeeld in twee rijen met elk 1 basiskaart, 1 afwerkingskaart en 1 versieringskaart.


De speler met het mooiste nest wint het spel. Om te bepalen wie het mooiste nest heeft, worden de punten voor alle spelers geteld en vergeleken. Daarvoor wordt elke rij in een nest apart behandeld.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : 8+
Speelduur : 30min

Dit spel werd geschonken door Tetrahedron Games

Reacties

Populaire posts