Rollecate

Rollecate, een spel van onze zuiderburen, speelt erg snel en vinden wij een aanrader voor jong en oud.

Plaats 4 kaarten in het midden (bouw wel een mooi spoor met de kaarten en leg ze niet gewoon) en zet de locomotief op de 2de kaart. Elke speler krijgt 2 kaarten op hand. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart. Dan heb je meerdere opties, bouw het spoor van de locomotief verder of leg een kaart op je aflegstapel.

Als je het spoor van de locomotief wil verder bouwen, mag je één of meerdere kaarten van 1 nummer afleggen. Je moet het spoor wel correct kunnen aanleggen (dus geen kaarten op mekaar). Daarna moet je met de dobbelstenen rollen, het aantal keer dat je moet rollen is het nummer op de kaart die je hebt afgelegd, vermenigvuldigt met het aantal kaarten. Leg je dus 2 kaarten met nummer 2 af, moet je 4 keer (of 1 keer met 4 dobbelstenen 😊) rollen. Leg je 1 kaart met nummer 3 af, dan rol je 3 keer. Elke keer dat je een wiel gooit, moet je de trein 1 kaart verder zetten. Alle kaarten waar de trein gepasseerd is, die leg je op je eigen aflegstapel. Dan is het de volgende speler.

Als je kiest om een kaart op je aflegstapel te leggen, dan leg je 1 kaart naar keuze uit je hand op je eigen aflegstapel. Als je 2 kaarten met hetzelfde getal hebt, dan mag je deze kaarten wegleggen op de algemene aflegstapel (deze gaan uit het spel).

Als de trekstapel op is, is het spel gedaan en worden alle kaarten van de eigen aflegstapel geteld (met de kaarten die je nog op hand had). Dit zijn je punten, de persoon met de minste punten wint het spel. Dit spel speelt erg snel en is op een kwartiertje gespeeld, zo kan je meermaals spelen. Het is een erg leuk spel en dus zeker een aanrader. Je moet je hoofd er goed bij houden zodat je de juiste kaarten op de juiste moment aflegt.

Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is vanaf december te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Spel in Bedrijf

Reacties

Populaire posts