Museum


Ongeveer een jaar geleden zag ik het spel Museum voor het eerst voorbijkomen. Mijn interesse was snel gewekt toen ik las dat het om een familievriendelijk spel met de juiste hoeveelheid regels en interactie zou gaan.

Als de doos wordt geopend is al meteen duidelijk dat het artwork werkelijk schitterend is. In het spel zijn geen twee dezelfde kaarten te vinden. En de spelregels? Dat zijn er inderdaad niet veel. Maar al snel is duidelijk dat Museum in de categorie 'gemakkelijk om te leren, moeilijk om te doorgronden', valt. Hierdoor valt dit spel eigenlijk niet meer in de categorie familiespel. Er is te veel informatie in het spel waarmee rekening gehouden dient te worden. Voor een beginnende of incidentele speler zal het al snel allemaal beginnen te duizelen bij het proberen te onthouden en verwerken van de hoeveelheid informatie die aanwezig is en waar rekening mee gehouden dient te worden.

Dat wil niet zeggen dat dit een slecht spel is, integendeel zelfs. Maar als je zin hebt in een luchtig spelletje met de familie, dan is het wellicht verstandig om dit spel aan je voorbij te laten gaan. Ben je echter klaar voor een iets of wat complexer spel, dan zul je met Museum helemaal aan je trekken komen.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : 12+
Speelduur : 60min

Museum werd geschonken door Holy Grail Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.


Reacties

Populaire posts