The Isle of Pan

Op het moment dat je de doos van The Isle of Pan ziet, wil je het gelijk spelen. Grafisch is dit spel een lust voor het oog. Tel daarbij op dat de regels zeer eenvoudig zijn, en er is niets wat je belemmert om het daadwerkelijk te gaan spelen.

Als een speler aan de beurt is, dan kiest hij één van de drie beschikbare tegels en plaatst deze met minimaal drie zijdes aangrenzend aan het speelveld. Vervolgens bekijkt hij welke dieren er op de zojuist geplaatste tegel voorkomen, neemt deze uit de algemene voorraad en plaatst deze in zijn persoonlijke reserve. Hierna dient hij met zijn verkenner te gaan reizen. Minimaal 0 stappen en maximaal drie stappen. Meren mag hij niet oversteken, maar hij mag wel gebruik maken van magische poorten, waardoor hij een grote afstand kan overbruggen. De tegel waar de verkenner eindigt dient onbewoond te zijn. Dat wil zeggen, er zijn geen dieren of andere verkenners aanwezig. Nu heeft hij de keuze of hij dieren wil laten leven op de plek die hij zojuist heeft verkend. Doet hij dat, dan scoort de speler punten voor de diersoort die hij daar laat leven. Als de verkenner naast een meer eindigt, dan dient hij een wonderbaarlijk meer te plaatsen waarmee hij nog meer punten kan scoren.

Na negen rondes eindigt het spel en is het tijd voor de eindtelling. De speler met de meeste punten mag zich tot winnaar van, het grafisch zeer fraaie, The Isle of Pan noemen.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : 8+
Speelduur : 45min

Baron Voodoo werd geschonken door Lumberjack Studios / Blackrock Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.
Reacties

Populaire posts