Island Project

Dit is de laatste kans voor de mensheid om te overleven. De zeespiegel stijgt als gevolg van de opwarming van de aarde. Met dit fenomeen hebben we al jaren te kampen. Hierdoor zijn er nog maar weinig bewoonbare gebieden op de wereld. De beste wetenschappers ter wereld hebben geprobeerd een reddingsplan te maken, maar helaas hebben de meeste hierin gefaald...

Tot 2165 wordt het Island Project gelanceerd om onderzeese vulkanen te activeren en deze zachtjes uit te laten barsten. De stromende lava ontmoet de oceaan en koelt en verhard tot een nieuw eiland. Het project is weliswaar effectief, maar het is een lastige klus om de vulkanen op het juiste moment tot uitbarsting te laten komen. Tot zover de aardrijkskunde les :)


Door bovengenoemde acties is de mensheid in gevaar en moet je ervoor zorgen dat de stamleden zullen overleven. Met slimme strategie├źn dien jij zo naar veiligere oorden te leiden. Ben jij in staat om nieuwe eilanden te ontdekken en je bevolking daar te huisvesten?
Je tegenspelers proberen uiteraard hun eigen bevolking ook naar veilige eilanden te sturen. Door dit te saboteren, snoep je hen punten af.
Verder moet je niet vergeten dat de ruimte op een eiland beperkt is. Hier geldt het motto 'vol is vol'. Wees slim en maak een vulkaan naast de bevolking van je tegenspelers, en zij zullen het eiland niet meer kunnen bereiken.

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur 35 minuten

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Swan Panasia

Reacties

Populaire posts